lottas.blogg.se

Jag är en tjej i mina bästa år. Är sambo och 2-barnsmor till 2 tonåringar. Älskar att läsa andras bloggar och ville göra en egen. Lägga ut bilder och recept med mera. Jag kommer kanske inte skriva varje dag, utan när lusten infaller. Jag har en sjukdom som heter MS. Tyvärr finns det inget botemedel ännu. Men jag har bra bromsmedicin. Kommer nog skriva även om detta ibland!

Magnetröntgen idag!

Kategori: Allmänt

Idag pirrar det i magen. Ska till sjukhuset och göra en magnetröntgen över hjärnan och min ryggmärg. Har fått redan på att jag ska ligga i den där maskinen i ca 90 min. Och det är tur att man inte har cellskräck! Det var längesedan som jag röntgade hela mig. Hjärnan brukar jag röntga varje år!

Min önskan

Kategori: Allmänt

Min enda  önskan jag har just nu är att allt blir som vanligt igen! Mer skriver jag inte.
Och Ni som läser o tar åt er, Hjälp mig att göra detta!

Värk

Kategori: Allmänt

Vad jobbigt det är när det värker i en arm hela tiden. Både när den inte används och i rörelse. Jag har märkt att man behöver ju bägge! Just nu sitter jag och väntar på att vårdcentralen ska ringa så att jag får en tid till läkare. Men det finns väl inte så mycket att göra som vanligt :(

Tomat och skinkgratäng

Kategori: Recept

  • 400 g skinka (rökt eller kokt)
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 800 g tomatkross
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 msk basilika (torkad)
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 mozzarella
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar (nymald)
  • 1 msk rapsolja
  • Pasta
1. Sätt ugnen på 200°C. Koka pastan enligt instruktionerna på paketet.
2. Strimla skinkan i tunna skivor och lägg i en ugnsfast form. Hacka lök och vitlök i små bitar.
3. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs löken mjuk.
4. Blanda ner tomatkross, tomatpuré, basilika och sambal oelek. Salta och peppra. Låt puttra några minuter. Häll sedan såsen över den strimlade skinkan.
5. Avsluta med att skiva mozzarella och lägg ovanpå skinkan och tomatsåsen.
6 .Ställ in i ugnen ca 10 minuter.
7. Servera tillsammans med den kokta pastan!

Enkel Coq Au Vin (kycklinggryta)

Kategori: Recept

900 gr kycklingfilé
smör
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
100 g rimmat sidfläsk
2 msk vetemjöl
4 dl vitt vin
3 dl vatten
2 morötter i bitar
1 hönsbuljongtärning
2 msk honung
3 pressade vitlöksklyftor
2 tsk timjan 
2 gula lökar
3 dl matlagningsgrädde

Till servering:
färsk timjan
kokt potatis

Gör så här:


1. Bryn kycklingdelarna i omgångar i smör och lägg över dem i en gryta. Salta och peppra kycklingen. Strimla fläsket, fräs det och lägg över i grytan.
2. Strö över mjölet och rör om och späd med vinet samt vatten och koka upp. Tillsätt buljongtärningen, honung,  vitlök och kryddor. Koka grytan på svag värme under lock cirka 40 minuter.
3. Skala under tiden löken och morötterna.  Bryn löken smör.
4. Lägg ner lök och morötter i grytan efter halva koktiden. Häll i grädden och smaka av grytan med salt och peppar och strö över färsk timjan.