Jag är en tjej i mina bästa år. Är sambo och 2-barnsmor till 2 tonåringar. Älskar att läsa andras bloggar och ville göra en egen. Lägga ut bilder och recept med mera. Jag kommer kanske inte skriva varje dag, utan när lusten infaller. Jag har en sjukdom som heter MS. Tyvärr finns det inget botemedel ännu. Men jag har bra bromsmedicin. Kommer nog skriva även om detta ibland!
Idag pirrar det i magen. Ska till sjukhuset och göra en magnetröntgen över hjärnan och min ryggmärg. Har fått redan på att jag ska ligga i den där maskinen i ca 90 min. Och det är tur att man inte har cellskräck! Det var längesedan som jag röntgade hela mig. Hjärnan brukar jag röntga varje år!
Vad jobbigt det är när det värker i en arm hela tiden. Både när den inte används och i rörelse. Jag har märkt att man behöver ju bägge!
Just nu sitter jag och väntar på att vårdcentralen ska ringa så att jag får en tid till läkare.
Men det finns väl inte så mycket att göra som vanligt :(
1. Sätt ugnen på 200°C. Koka pastan enligt instruktionerna på paketet. 2. Strimla skinkan i tunna skivor och lägg i en ugnsfast form. Hacka lök och vitlök i små bitar.
3. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs löken mjuk.
4. Blanda ner tomatkross, tomatpuré, basilika och sambal oelek. Salta och peppra. Låt puttra några minuter. Häll sedan såsen över den strimlade skinkan.
5. Avsluta med att skiva mozzarella och lägg ovanpå skinkan och tomatsåsen.
1. Bryn kycklingdelarna i omgångar i smör och lägg över dem i en gryta. Salta och peppra kycklingen. Strimla fläsket, fräs det och lägg över i grytan. 2. Strö över mjölet och rör om och späd med vinet samt vatten och koka upp. Tillsätt buljongtärningen, honung, vitlök och kryddor. Koka grytan på svag värme under lock cirka 40 minuter. 3. Skala under tiden löken och morötterna. Bryn löken smör. 4. Lägg ner lök och morötter i grytan efter halva koktiden. Häll i grädden och smaka av grytan med salt och peppar och strö över färsk timjan.